29 augusti 2015

Det hållbara bröllopet

Som du säkert redan känner till vurmar vi mycket för att jorden ska klara sig ett tag till, och helst på en nivå där mänskligheten (eller i alla fall några djur) kan överleva. Vi tycker att det finns för mycket fint på jorden för att det ska förstöras, särskilt redan under våra syskonbarns livstid, och även om det ser mörkt ut just nu, tror vi fortfarande på att vi kan greja detta!

Vi har därför valt att tänka lite extra på hållbarhet, inte bara i vårt äktenskap utan också själva bröllopet.
Maten kommer i mesta möjliga mån från lokala producenter, och menyn är sammansatt av säsongens råvaror, vilket betyder att dessa inte behöver resa så långt. Självklart bjuder vi på en meny fri från uppfött kött.
Vinet är ekologiskt.
Kommunikationen är i mesta mån digital - som du kanske minns fick du för ett tag sen ett enkelt vykort tryckt på miljövänligt papper.
Transporterna till och från bröllopet är däremot lite av en utmaning. En del av våra gäster kommer att resa långt för att vara med på den här festen. Därför ber vi dig som gäst att fundera över följande två saker:
1 - Samåk gärna till bröllopet. Vinterviken ligger ganska nära Aspuddens tunnelbana, men i oktober med finkläder är den sista promenadbiten på grusväg kanske inte första valet man gör. Vi förstår att du åker taxi. Men dela den gärna med någon! Det blir inte bara mindre utsläpp utan också billigare och inte minst trevligare. De stora taxibolagen i Stockholm kör uteslutande eller till stor del miljöbilar.
2 - "Klimatkompensera" din resa. I vår webbshop kan du köpa en "klimatkompensation". Pengarna som kommer in dit kommer vi att ge till Vi-skogen och deras verksamhet i östra Afrika.

Stort tack för att du vill vara med och bidra till ett hållbart bröllop! Om du själv funderar på hur du kan bli lite mer hållbar (förutom att träna och äta grönsaker), får du gärna höra av dig till vår personliga hållbarhetskonsult Helena Winberg.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar