5 juli 2015

Klädsel

Ja, det kanske vore enklare om vi var mer traditionella. Då hade vi angivit en klädkod. Typ “Mörk kostym”, och då hade man lätt kunnat researcha detta:


En mörk kostym innebär mörk byxa och kavaj i samma tyg med samma färg. Färgen på kostymen är mörkt blå, svart eller mörkt grå. Kritstrecksränder sänker nivån. Mönster kan användas om det är diskret. Ju bredare mönster, desto lägre nivå.
En kjol eller klänning som är under ditt knä i längd. Materialet ska vara finare som siden, sammet eller crêpe. En okomplicerad klänning kan fungera utmärkt. Vid stor och formell fest med fler än 20 gäster kan den vara ankellång. Den kan med fördel ha kort ärm.


Men det där låter inte riktigt som vi. Vi är inte så traditionella att vi kommer att ange en klädkod. "Mörk kostym" gäller alltså INTE. Men vårt bröllop kommer att vara en stor fest och vi vill att du känner dig fin! Vi själva kommer att klä upp oss ordentligt, men inte frack-ordentligt. Kavaj, kostym, klänning, fluga, kjol, slips, dräkt… Allt går. Känner man för att ta i ordentligt kan det passa bra med en enhörningsdräkt eller kanske en Transformers-dräkt. Bara du känner dig redo för fest!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar